Výstava betlémů v Hrádku u Rokycan 2017

Na druhý prosincový víkend (8.-10. prosince) jsme připravili v Hrádku u Rokycan v Domě kultury výstavu betlémů. Letos i se soutěží pro děti.

Přední česká betlémářka, členka spolku Betlemáři Plzeňska, paní Jiřina Hánová z Rokycan nám zapůjčila betlémy ze své sbírky. Další betlémy nám zapůjčila paní Ivana Sieberová, také členka zmíněného spolku.

Největším betlémem na výstavě byl betlém malíře Jiřího Knapovského ve skříňce, pečlivě zpracovaný byl betlém Jarmily Haldové, zajímavé byly tři kukátkové betlémy. I místní lidé přinesli ukázat své betlémy, velký betlém zapůjčil na výstavu pan Vainer, keramický betlém s velkými postavami zapůjčila paní Rychlá. Měli jsme tu i dva betlémy, které hrály melodii.

Letos výstavu doplnila soutěž dětských betlémků. O vítězích v jednotlivých věkových kategoriích rozhodovali návštěvníci výstavy svými podpisy. Nejvíce podpisů získal betlém Kateřiny Svobodové (14 let), která vystřihla a sestavila betlém malířky Naďi Kotrčové (na obrázku níže). Nejnápaditější byl betlémek v lahvi od zavařeniny, který vyrobil s pomocí tatínka sedmiletý Tomáš Vondrášek.

Děkujeme všem za pomoc při přípravách výstavy a za vystavené betlémy.